Preventief Gebouwencontrole

Sick building Syndroom

Oorzaak

Het sick building syndroom kan ontstaan door een langdurige blootstelling aan een ongezond gebouw. De oorzaak van dit syndroom wordt dan ook vaak in verband gebracht met een slechte klimaatbeheersing en een slecht aangebracht of onderhouden ventilatiesysteem. Maar ook door stof, chemische bestanddelen uit de aanwezige (bouw)materialen, vocht en schimmels kan het syndroom ontstaan.

Preventiemaatregelen

Sick building syndroom kan absoluut voorkomen worden. In bestaande bouwwerken is onderhoud aan ventilatiesystemen noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de installatie schoon blijft. Op deze manier kan het ventilatiesysteem haar werking blijven doen en wordt de kans op klachten aanzienlijk kleiner.

Bij nieuwbouw is het van belang dat er een goed ontwerp gemaakt wordt voor het ventilatiesysteem in combinatie met de juiste ventilatiecomponenten. Uiteraard is de manier waarop het ventilatiesysteem aangelegd wordt ook van belang. Regelmatig onderhoud wordt tot slot aangeraden om een gezond binnenklimaat te kunnen garanderen.
Heb jij ook wel eens last van een suf gevoel als je lang op kantoor zit? Wellicht dat je dan te maken hebt met het fenomeen sick building syndroom. Dit syndroom ontstaat door ongezonde lucht in ongezonde gebouwen.

Gebouwencontrole brandveiligheid

Hebt u geen idee of uw Bedrijfspand of het pand wat u huurt wel brandveilig is en aan de eisen voldoet? Hebt u wel iets op orde betreffende brandveiligheid? Zijn er blusmiddelen en noodverlichting aanwezig? Weet u of deze nog goed werken en periodiek onderhouden zijn?

Meer weten?

Meer weten over sick building syndroom of andere topics in relatie tot een gezond binnenklimaat? Neem met ons contact op.
De adviseurs van Curacao Work Safety weten precies waar ze op moeten letten tijdens een gebouwencontrole en wat er aanwezig moet zijn volgens wetten en eisen.